Snack: Hjemmelavet knækbrød til børnefødselsdagen

Del på:
Det er så nemt at lave hjemmelavet knækbrød til børnefødselsdagen – og børnene er vilde med det. Det er som ekstra gode chips og de kan nemt laves i forvejen, inden den store dag. De kan bruges som tilbehør til supper eller salater, eller med pålæg på. Til en børnefødselsdag bruges de som snack og de spises uden noget på eller til. Sæt dem på bordet til fødselsdagen eller pak dem med i “slikposerne” sammen med rosiner, nødder og tørret frugt.

Det skal du bruge til at bage 2 bageplader knækbrød til børnefødselsdagen

Bagepapir
Kagerulle
4 dl Majsmel
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø
1 ½ dl Solsikkekerner
½ dl Græskarkerner
1 dl Olivenolie
5 dl kogende vand
Havsalt til at strø over
knækbrød til børnefødselsdag

Sådan bager du knækbrød til børnefødselsdagen

1. Kog vandet og tilsæt olivenolien. Bland frø og kerner samt mel sammen i en anden skål. Hæld vandet over frø/kerne/mel blandingen og sørg for at få det blandet godt.
2. Lad det hvile i ca. 15 min. så kernerne kan suge vandet.
3. Tænd ovnen på 150 grader.
4. Tag halvdelen af dejen og læg den på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Nu arbejder du med dejen ovenpå bagepapiret. På den måde får du ikke hænderne i den klistreret dej. Brug først hænderne til at fordele dejen jævnt på bagepapiret og brug herefter kagerullen (stadig ovenpå bagepapiret) til at fordele til dejen ud så det passer med en bageplade. Gerne så tyndt som muligt.
5. Strø havsalt over og rids tern henover (så er det nemmere at knække det færdige knækbrød i ønskede størrelse) og sæt pladen i ovnen i 1 time.
6. Samme proces med den anden plade knækbrød. I en varmluftsovn kan begge plader bages samtidig.
Det er også muligt at købe en færdigblandet knækbrødsblanding fra Falslevgård Mølle
knækbrød til børnefødselsdag
Knækbrødsblanding er en fuldkorns-melblanding med kerner til fremstilling af flad- og knækbrød. Blandingen består af 235 g fuldkorns-rugmel (pektusrug: ældre dansk rugsort), 235 fuldkorns-havremel, 235 g fuldkorns vårhvedemel (scalinhvede: ældre schweizisk vårhvede), 300 g kerneblanding: græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø (25% af hver). Det hele er naturligvis 100% økologisk! Opskrift medfølger på pakken.
Knækbrødsblandingen kan købes her hos Bagetid.dk
Indlægget Snack: Hjemmelavet knækbrød til børnefødselsdagen indeholder affiliatelink