Bogstavs småkager

Lav sjove og fine bogstavs småkager til den kommede fødselsdag. Småkagerne kan f.eks. formes som forbogstavet på hver enkelt gæst og dermed bruges som en del af bordkortet.

Småkagerne kan være med til at danne ord, navn og det kan jo selvfølgelig også bare være forbogstavet på dagens fødselslar.

Disse småkager er nemme at lave og kræver ikke den store forberedelse. Vil man gøre lidt mere ud af småkagerne kan man f.eks. glacere dem med glasur i flot farve eller dyppe dem i chokolade og drysse dem med fint krymmel.

Når småkagerne skal formes, kan dit barn med fordel komme med i køkkenet. Han/hun vil elske at være med til at sætte sit eget præg på småkagerne og dermed bliver ventetiden til fødselsdagen også noget kortere.

Småkagerne kan selvfølgelig også formes som tal eller alverdens fine figurer. Da vi her på Alletiders Dag lavede dem sidst, blev der lavet snemænd i flere forskellige størrelser.

Mulighederne er mange og det er op til dig og den lille fødselsdag, hvordan I ønsker at forme jeres småkager.
 

Opskrifter søges

Vi ønsker her på Alletiders Dag at have det største udvalg af gode opskrifter til børnefødselsdagen, og til det har vi brug for din hjælp.

Så har du en god opskrift på enten mad, snacks eller kage som er oplagt til børnefødselsdagen? Så leder vi efter nye og spændende opskrifter som vil blive delt her på www.alletidersdag.dk.

Send din opskrift (gerne med billeder) via privatbesked Facebook eller på mail info@alletidersdag.dk.
Alle opskrifter vil selvfølgelig blive citeret med navn og evt link til din egen blog eller hjemmeside.

Print Opskrift
Bogstavs småkager
Lav sjove bogstavs småkager til den kommende fødselsdag.
bogstavs småkager, nemme småkager, småkager til fødselsdag, figur småkager, småkager med citron, citron småkager, børne småkager, alletiders dag, inspiration til børnefødselsdagen
Antal personer
stk
Ingredienser
Antal personer
stk
Ingredienser
bogstavs småkager, nemme småkager, småkager til fødselsdag, figur småkager, småkager med citron, citron småkager, børne småkager, alletiders dag, inspiration til børnefødselsdagen
Recipe Notes

Bland smør og sukker. Tilsæt æg og olie, bagepulver, natron og citronsaft.
Derefter tilføjes melet lidt efter lidt og dejen æltes til en blød og smidig masse, i Tyrkiet vil masse sige at den skal have konsistensen som en øreflip.

Lad gerne dejen komme på køl i 30 min eller mere, inden småkagerne formes.

Rul dejen ud til en lang pølse, skær den ud i mindre stykker og form S´er af dejen. Læg kagerne på en bageplade og pensl evt. med mælk. Bag kagerne i forvarmet ovn ved 150 grader, til de er gyldne (ca. 10-15 min.)

Småkagerne kan evt. gøres ekstra festlige med glasur og krymmel.

Tip: Kagerne kan også laves med revet citron- eller appelsinskal

Del denne opskrift