Nemme romkugler til børnefødselsdagen

Del på:

Hvem elsker ikke romkugler fra bageren? Er fødselsdagsbarnet helt vild med romkugler, så skal det da ikke mangle på den store dag. Vidste du at du nemt og hurtigt kan lave dine egne hjemmelavede romkugler, som smager fantastisk. Romkuglerne kan vendes i lige den farve krymmel der passer til fødselsdagen. Er det f.eks. en fødselsdag med Frost tema, så vend romkuglerne i lyseblå krymmel og/eller kokos. I stedet for at rulle de klassiske runde romkugler, kan man også lave figurer såsom f.eks. Rom mus – og sætte øjne, ører og hale på med forskelligt slik.

Du får her opskriften velsmagende og nemme romkugler:

 

Ingredienser (stor portion):

1 kg kagerester såsom wienerbrød, chokoladekage, roulade, brownies og lign.

1 tsk vanilje sukker

3 store spsk kakaopulver

1 spsk romessens

½ dl kakaomælk

2 dl marmelade ( hindbær eller jordbær)

Pynt efter eget valg.

 

Fremgangsmåde

Det hele moses/æltes godt til, evt kan det anbefales at bruge en røremaskine. Smag på dejen undervejs, kan være der skal mere eller mindre romessens i dejen eller mere hindbærsyltetøj.

Køles ned og kugles og rulles i kokos eller chokoladekrymmel.

Velbekomme!

Obs! Har du ikke nogle kagerester liggende, kan du med fordel bruge færdigbagte kager såsom roulade og mazarintærte.

 

Om romkugler

Romkugler, trøfler, romboller… Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er romkugler nærmest en nationalspise i Danmark, og enhver bager med respekt for sig selv har et udvalg af romkugler i vinduet. De fremstilles af wienerbrødsrester og kagerester, som æltes sammen og tilsættes romessens. Romkuglerne formes til kugler og rulles i krymmel – typisk kokos, chokolade- eller tivolikrymmel. Nogle bagere vælger at dyppe romkuglerne i chokolade, inden de rulles i krymmel, det sker både for at få krymmel til at sidde bedre fast, men også for at give lidt knas til romkuglen.

På Sjælland kaldes romkugler for “romkugler”

Vest for Storebælt, sælges de under andre navne. I Midt- og Østjylland hedder romkugler for eksempel “trøfler”, mens de i Nordjylland på Mors skulle gå under navnet “sputnik” – og nord for Limfjorden kaldes de “krumseboller” eller “romboller”
Inspiration: Alletidersbagebog og Femina