Nemme fastelavnsboller
Boller op og boller ned, boller i min mave, til fastelavn skal man fastelavnsboller have. Nem og ligetil opskrift på lækre fastelavnsboller. Opskriften er oprindeligt fra Arla, men er finjusteret i forhold til hvordan vi synes man laver de bedste fastelavnsboller. Blandt andet har vi her på Alletiders Dag valgt at lave dobbelt portion creme, da vi mener at en fastelavnsbolle ikke kan få nok creme.
Ingredienser
Dej
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 375 g hvedemel
Creme
- 2 æg (ca. ½ dl)
- 4 spsk sukker
- 4 dl mælk
- 3 spsk hvedemel
- 1 vaniljestang – kornene herfra eller 1-2 spsk vaniljesukker
Glasur
- 150 g flormelis
- Vand
- Frugtfarve
Fremgangsmåde
Dej
Start med at lune mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør den smuldret gær ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, husk at tilsætte melet lidt af gangen, indtil dejen er lækker blød. Ælt dejen godt sammen. Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 times tid.
Creme
Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.
Saml fastelavnsbollerne
Når dejen er færdighævet, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm).
Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1½ spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små “pakker”.
Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form “pakkerne” til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt ved 225 grader i ca. 10 min.
Lad dem køle af, inden de pyntes med glasur og evt. krymmel hvis de skal være ekstra fine.
Velbekommen!
Kilde: Arla og barnetsfastelavn