Hjemmelavet lagkagecreme
Her på Alletiders Dag ved vi alt for godt at det er nemt at ty til den nemme løsning med lagkagecreme fra supermarkedet. Men du kan faktisk godt selv nemt og bekvemt lave din egen hjemmelavet lagkagecreme og fordelen er at du kan smage den til lige som du gerne vil have den.
Ingredienser
4 Æggeblommer
50 gram Sukker
1 vaniljestang
25 gram Maizena majsstivelse
5 dl. Sødmælk
Fremgangsmåde
Start med at dele vaniljestangen og tag kornene ud med en kniv, bland det godt med sukkeret. Pisk æggeblommer godt sammen med sukkeret med vanilje. Derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.
Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner.
Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på. Sæt det på køl 1-2 timer, til det er helt afkølet. Herefter kan du begynde at lave din lagkage.
Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner.
Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på. Sæt det på køl 1-2 timer, til det er helt afkølet. Herefter kan du begynde at lave din lagkage.
Hvis du har mod på det kan du også lave dine egne lagkagebunde.
Når lagkagen skal pyntes er det kun fantasien der sætter grænser. Blandt noget af det mest populære er spiselige billeder og fondant formet så det passer til børnefødselsdagens tema. Savner du inspiration til hvordan du skal pynte lagkagen, har vi samlet en masse gode bud under temaer.