Fondant – nem opskrift

Del på:

Har du mod på at lave en fødselsdagskage og pynte den med fondant/sugar paste overtræk, efter fødselsdagbarnets ønsker, så får du her en nem og enkel opskrift. Fondant kan du farve til præcis den farve du skal bruge, med almindelig frugtfarve.

Opskriften til fondant (rigeligt til overtræk af en lagkage):
  • 100 gr.  skumfiduser, mærke underordnet
  • 400 gr. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. olie
  • frugtfarve i ønsket farve

Kom skumfiduser i en skål og tilføj vand og olie. Skålen sættes i vandbad så den langsomt opvarmes. Når skumfiduserne er smeltet, tages skålen af vandbadet og massen røres til en flydende ensartet masse. Tilføj flormelis (og frugtfarve) lidt ad gangen, samtidig med at der røres/æltes. Fondanten skal ende med at have en konsistens der minder om modellervoks. Resten af flormelisen bruges til at ligge ud på bordet, så fondanten ikke klister fast, når den rulles ud til overtræk.

Nu kan fondanten rulles ud så den kan bruges til overtræk af lagkagen og til at skabe pynt ovenpå kagen.

Fondant kan laves flere dage i forvejen, men husk at pakke den færdige fondant ind i lufttæt emballage og ligge den på køl.

Den kan godt føles tør, når den har været på køl. I dette tilfælde er det en god idé at varme den lidt op igen. Det kan gøres i microovnen og efterfølgende æltning. Det gør den nemmere at arbejde med og mere smidig.

Hvis du ikke har mod på at lave fondant til kagen, så er det muligt at købe den færdigelavet i forskellige farver, lige til at rulle ud og overtrækken lagkagen med. Færdiglavet lavet kan købes hos Bagetid og koster ca. 35 kr. for 250 gr. Her kan du også finde professionelt udstyr, der gør det nemt at arbejde med fondant og andet kagepynt.

Skal du bruge mange farver så kan du købe færdige pakker med 5 x 100 gr. til kr. 80,-

renshaw-fondant-bla-gul-gron-rod-sort-5x100-gram fondant-gul-lime-pink-orange-bla-renshaw-5x100-gramfondant-hvid-lysebrun-brun-elfenben-sort-renshaw-5x100-gram