Daim islagkage
Skal der holdes børnefødselsdag og er barnet ikke til en traditionel lagkage, så kan vi anbefale at prøve med en Daim islagkage. Daim islagkage smager super godt og er især lækker hvis fødselsdagen skal holdes på en varmere sommerdag.
Ingredienser:
Til bunden:
- 3 æggehvider
- 150 g. sukker
- 150 g. mandler
Daim is:
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- ½ dl. sukker
- ca. 3 dl. piskefløde
- 120 g. Daim
Fremgangsmåde:
Start med at lave bunden først, da den skal i oven. Hak mandlerne, det kan evt gøres i en blender.Æggehviderne piskes sammen med sukker til det bliver til en stiv marengs. Vend forsigtig de hakkede mandler i. Hæld dernæst dejen i en god smurt rund form på omkring 24 cm. – gerne med bagepapir i bunden. Bunden bages ved 170 gr. i ca 40 min. på nederste rille, hvorefter den afkøles.
Dernæst er det isens tur. For at lave isen skal æggeblommer og sukker piskes sammen til en slags æggesnaps. Pisk fløden til en tyk flødeskum og vend den let i æggesnapsen. Daim chokoladen hakkes groft og kommes i cremen – tag evt noget af det fra til pynt. Læg kagen tilbage i den rengjorte form og hæld cremen over. Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.
Når isen skal serveres, så server gerne sammen med lidt frisk frugt.
OBS! Daim kan evt udskiftes med andet chokolade, alt efter hvad barnet er mest til.