Pølsehorns fingre

Del på:

Gør lidt ekstra ud af madens fremtoning, børnene vil elske det. Pølsehorns fingre er nemme at lave og altid et stort hit. Med denne opskrift kan du med fordel tage barnet med i køkkenet, så han/hun også bliver indraget i forberedelser til fødselsdagen. Disse er især seje hvis temaet er halloween.

Opskrift på Pølsehorns fingre

(16 stk store eller 32 små)

Ingredienser:

50 g gær

5 dl lunken vand

2 tsk sukker

2 tsk salt

2 spsk olie

1 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel

1 dl havregryn

Hvedemel (på slump)

1 pk kyllingepølser

1 æg til pensling

Hele mandler som skal fungerer som negle.

 

Fremgangsmåde:

Start med at røre gæret ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt, sukker, olie, grahamsmel/fuldkornshvedemel, havregryn og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens. Ælt rigtig godt, og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse ca. 1 time.

Ælt derefter dejen godt igennem igen, så alle luftboblerne kommer ud. Del dejen i 2 stykker. Rul hver dejklump ud til en cirkel, og skær den i 8 eller 16 lige store dele (afhængigt at hvor store du ønsker pølsehornene skal være).

Rul ½ eller 1 pølse ind i hver del dej og kom hvert pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca 15 minutter.

Pensl dem med æg og sæt en mandel fast i den ene ende. Sæt dem i en 225 grader varm ovn til de er gyldne.

Velbekommen!

Billede lånt af Kamilla Toktas