Minifrikadeller med kylling
Lav en stor portion minifrikadeller med kylling til barnets fødselsdag og server sammen med kartofler, salat og/eller grøntsagsstænger. Lav evt et par lækre hjemmelavede dressinger som tilbehør.
Opskrift på minifrikadeller med kylling
Ingredienser
1000 g hakket kyllingekød
2 æg
2 tsk groft salt
Peber
1 stort fed hvidløg
1 dl mælk
3 spsk hvedemel
0,5 dl vand + 0,5 terning grøntsagsbouillon
Smør til stegning
Fremgangsmåde
Rør kødet sammen med æggene, salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, mælk og hvedemel og rør det godt sammen. Kog vandet og opløs grøntsagsbouillonen i vandet inden det tilsættes i farsen. Rør det hele godt sammen med en elpisker med dejkroge. Sæt farsen på køl i 30 minutter.
Når de 30 min er gået form da minifrikadeller i hånden ved hjælp af en teske og steg dem på panden i smør. Der bliver en del frikadeller ud af denne opskrift, brug derfor en stor pande (eller 2) når de steges.
Server minifrikadellerne på et stort fad og gerne med små flag eller pinde, så kan de nemt spises som en lille hapser.
Prøv evt også at rive gulerødder og bland i farsen. Er der frikadeller i overskud, kan de med fordel fryses ned og bruges som en del af madpakken.