Chokolade mousse med flødeskum og hindbær

Del på:

Der findes mange opskrifter på chokolademousse, Den er er helt enkel og den oprindelige opskrift.

Moussen er kraftig og bør serveres i små portionsskåle eller glas.

Ingredienser til chokolademousse

(4 pers.)
150 g mørk, bitter chokolade
25 g smør
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider

Pynt
Friske hindbær
Flødeskum

Fremgangsmåde

Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad ved svag varme, så den ikke gryner eller bliver grå. Tag chokoladen fra varmen og lad den køle lidt, inden æggeblommerne røres i en ad gangen. Blandingen bliver fastere, fordi æggeblommer og chokolade virker stivnende.

Pisk hviderne stive. Rør ca. 1/3 af chokoladen i. Rør og vend resten af hviderne i med nænsom hånd og sørg for, at det bliver godt blandet. Fordel moussen i 4 skåle, dæk dem til og stil dem koldt tildækket et par timer.

Pynt med friske hindbær, revet chokolade og  flødeskum.

chokolade-mousse-opskrift

Gem