Hjemmelavet Othellolagkage
Her på Alletiders dag har vi mange gode bud på forskellige kager til barnets fødselsdag. En af de mest populære er hjemmelavet Othellolagkage – som er en klassiker og sikker vinder til fødselsdagen for både børn og voksne.
Ingredienser:
Creme:
- 3 stk Husblas blade
- 2 Æggeblommer
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Maizena majsstivelse
- 2.5 dl. Sødmælk
- 0.5 vanillestang
- 2 dl. Piskefløde 38%
- 100 gram makroner
Til pynt:
- 100 gram Mørk chokolade 44%
- 125 gram Ren rå marcipan
Fremgangsmåde:
Start med at lægge husblas i blød i koldt vand. Husblasen lægges i blød i koldt vand. Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen.
Din Othellolagkage skal trække 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag inden servering. Du kan evt inden servering piske noget mere flødeskum og dekorere kagen med. Pynt lagkagen med lidt flødeskum i overgangen mellem marcipan og chokolade. Brug gerne en sprøjtepose så bliver det rigtig flot. Pynt til sidst med lidt frugt, spiselige diamanter eller andet der passer til temaet for børnefødselsdagen.