Store lækre fødselsdags Kanelsnegle
Kanelsnegle er en klassisk kage når det kommer til børnefødselsdag, og enhver mormor har sin egen opskrift.
Mangler din opskrift et pift, eller vil du gerne prøve en ny udgave af den klassiske kanelsnegl, så har vi her fundet en opskrift til dig.
Ingredienser til kanelsnegle:
50 gram gær
100 gram smør
5 dl. sødmælk
1,5 dl. sukker
0,5 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
800 gram mel
Kanelsnegle fyld:
150 gram smør
2 dl. sukker
2,5 spsk. stødt kanel
Fremgangsmåde:
Smør og mælk varmes i en gryde til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk og smør. Sukker og salt tilsættes og der røres til salt og sukker er opløst i skålen. Tilsæt kardemomme.
Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen er smidig. Lad dejen hæve overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet til kanelsneglene sammen i en skål.
De hævet dej deles i to stykker, og ruk hver portion ud i et rektangel (ca. 20×30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker kanelsnegle.
Den løse “snip” på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med “snippen” nedad, så sneglen er lukket sammen. Placer kanelsneglene på en bageplade. Efterhæver overdækket i 40 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 minutter.
De afkølede snegle overtrækkes med almindelige glasur eller chokoladeglasur.
Tips:
Man kan pynte de penslede kanelsnegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt.
Pynt dine kanelsnegle med: