Fynsk brunsviger opskrift

Del på:

Mmm… der er ikke noget bedre end sådan en god snasket brunsviger. Skal der laves kagebord til børnefødselsdagen, er en fynsk brunsviger en lækker kage som falder i gode jord hos både børn og voksne. Opskriften her er til en hel bradepande.

Ingredienser:

1 pakke brun farin
4 dl. vand
1 dl olie eller margarine
250 gram margarine eller smør
1-2 æg
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 pakke gær
ca 1 kg mel

Fremgangsmåde:

Dejen:

Bland først lunt vand med olie/margarine og smuldre gæret i. Herefter tilsættes salt, sukker og æg og det røres grundigt sammen. Tilsæt melet på slum til dejen bliver smidig (den skal være som franskbrødsdej). Dejen skal hæve et lunt sted ca 30 minutter.

Toppingen:
Toppingen består af 2 farinblandinger hhv en flydende og tør. 1/2 pk farin blandes med 1 spsk sukker og 1 spsk mel i en skål – dette er den tørre blanding.
I en anden skål blandes 1/2 pakke farin med 250 gram margarine eller smør. Smelt det sammen over svag varme i en gryde.

Når dejen er færdig med at hæves skal den æltes godt igennem og formes ud i bradepanden – sørg for evt at bagepapir går godt op over kanten. Hæld herefter den flydende farinblanding over og fordel den godt. Derefter fordeles den tørre farinblanding over på den flydende. Lad kagen hæve i yderligere 20 minutter. Bages derefter ca 12-15 minutter på 200 grader.

Velbekommen!