Skattejagt

Del på:

 

Aldersgruppe: Fra 5 år og opefter

Antal deltagere: Fra 2 og opefter

Rekvisitter: Skattekort og selvfølgelig en skat

 

En god klassisk leg som altid kan sætte gang i god børnefødselsdag er en skattejagt.

Det vigtige i skattejagt er, at skatten skal findes, og at der er nogle poster undervejs. Hvor mange poster og der er på ens skattejagt kan afhænge lidt af børnenes alder. Alt efter hvor gamle børnene er kan der også være forskel på hvor udfordrende posterne skal være og hvor godt skatten skal være gemt.

Skattejagten kan bygges op på flere måder, f.eks.:

  1. Man kan starte med at give børnene en opgave, der fører dem til forskellige poster og opgaver og først når de har løst disse opgaver, får de skattekortet og kan gå på jagt efter skatten.
  2. Man kan også vælge at på hver post skal børnene løse en opgave, der giver dem en del af skattekortet, så de skal samle alle delene før de kan finde skatten.

Alt efter hvor mange børn der er til børnefødselsdagen, kan man dele dem op i mindre grupper og så kan de konkurrere imod hinanden. Hav evt trøstpræmier klar

En skattejagt kræver som regel ikke særlig meget udstyr, men er en god underholdende leg for børnene, der vil elske at gå på jagt.

Et skattekort kan nemt laves med papir og skriveredskaber. Gør evt lidt mere ud af skattekortet, så det ligner et rigtigt skatterkort. Dette gøres nemt ved f.eks. at pensle det med kaffe og brænde det lidt i hjørner og kanter med en lighter.