Kanelsnegle uden sukker og mælkeprodukter
Traditionelle kanelsnegle er skøn og snasket hygge, med smør og sukker i overflod. I disse kanelsnegler uden sukker, er den saftige, søde fornemmelse bevaret, blot sundhedsoptimeret med æbler og kokosolie. Der er er sjældent fyld nok i en kanelsnegl, men det er der når du laver dem med denne sunde udgave af en opskrift på kanelsnegle uden sukker. Kanelsneglene er også uden mælkeprodukter, hvilket gør at også mælke-allergikere, kan være være med, når der spises saftige og lækre kanelsnegle uden sukker.
Antal personer |
|
Ingredienser
Dejen
- 2,5 dl mandeldrik
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemomme
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 400 g speltmel
Fyldet
- 400 g æbler
- 75 g mandler
- 4 tsk kanel
- 50 g kokospalmesukker
- 4 spsk jomfrukokosolie
- 1 æg til pensling
Ingredienser
Dejen
Fyldet
|
|
Instruktioner
- Lun mandeldrikken, og rør gæren ud i den. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen, og ælt den godt sammen. Lad den hæve i køleskabet natten over. Tag dejen ud, og lad den efterhæve ved stuetemperatur i 1-2 timer. Skyl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuset, og riv dem groft. Hak mandlerne groft, og bland dem med æble, kanel, sukker og kokosolie (brug fingrene!). Ælt dejen, rul den ud til en stor flade, og smør fyldet ud på den. Rul dejen sammen til en roulade, og skær ca. 16 snegle, som sættes på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene hæve på bagepladen 1/2 time. Pensl sneglene med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader ca. 15 min.
Recipe Notes
Bemærk at dejen laves dagen før
Husk at bruge økologiske æbler
Del denne opskrift
LÆS OGSÅ: Lækre store fødselsdags-kanelsnegle
Rigtig god fornøjelse!