Brownies opskrift – Brownies med frugt
Rigtig amerikansk brownie med en svampet bund og en amerikansk cookie agtig top, med knas og chokoladesmag. Se det er den helt rigtige brownie. Det er faktisk muligt at gøre den amerikanske brownie til en sundere udgave, ved at bruge blendet dadler i stedet for noget af melen…. Men vi er endnu ikke lykkedes med det. Det bliver som en gennemsnitlig sund chokoladekade – ikke brownie. Nedenstående brownie opskrift er derfor ikke en sund udgave. I stedet er den en udgave vi med stor succes har serveret til børnefødselsdage. Vores børnevenlige brownie er en brownie med frugt. Brownie med hindbær, brownie med jordbær og nektariner, eller brownie med blåbær og ferskner. Idéen er at pynte brownien med frugt med lidt syrlig smag. Det giver en frisk modpol til den søde kage.
Opskriften på brownies er nem og lige til at gå til. Den kan sagtens laves dagen i forvejen og pakkes ind i lufttæt emballage. Pynt dine brownies med frugt umiddelbart inden den serveres.
Antal personer |
|
- 250 g smør
- 5 stk æg
- 700 g sukker
- 225 g mel
- 10 spsk usødet kakao
- 4 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk rasp
- 4 stk nektariner
- ½ kg jordbær
Ingredienser
Brownies
Pynt
|
|
- Smelt smøret og lad det køle af. Pisk æg og sukkersammen med en elpisker eller køkkenmaskine. Bland de øvrige tørre ingredienser UNDTAGES RASP, sammen i en anden skål. Si nu de tørre indgredienser ned i æg og sukkerblandingen. Herefter tilføjers den afkølet smør og det hele piskes godt igennem, så der ingen klumper er i dejen.
- Smør et ildfast fad grundigt med smør og drys rasp over smørret. Hæld herefter dejen i fadet. Bag dine brownies ved 200 grader i 40 minutter.
- Skyld frugten grundigt. Skær nektarinerne ud i både og nip jordbærene og fordel frugten ovenpå brownies.
Bemærk at der ikke er mælk i denne brownie opskrift. Brownies opskrift uden mælk.