Sodavandsboller

Del på:

Savner du også lidt inspiration til at pifte de klassiske fødselsdagsboller op?

Hvad så med at prøve en omgang sodavandsboller? Især en oplagt opskrift hvis der skal holdes sodavandsfest. Ja det lyder måske lidt sjovt, at proppe sodavand i dejen, men det smager faktisk super godt og er et godt alternativ til de klassiske fødselsdagsboller

Vi garanterer at de vil falde i god jord hos børnene. En fantastisk opskrift på klassiske sodavandsboller, helt uden mælk eller vand. Opskriften er meget simpel og kræver meget få ingredienser. Du kan selv vælge hvilken sodavand du bruger og dermed variere smagen fra gang til gang.

Ingredienser:

  • 100 g margarine (smeltet)
  • 500 g mel
  • 1 pk gær
  • 25 cl sodavand (ikke cola eller danskvand)

Fremgangsmåde:

Start med at hælde sodavandet op i en skål, og udrør gæren deri. Smelt dernæst margarinen og lad den køle lidt af. Tilsæt herefter mel og margarine til sodavandsblandingen og ælt dejen godt sammen, til den slipper hænderne.

Form derefter cirka 20 boller og lad dem hæve under et fugtigt klæde i en halv time.

Pensel bollerne med enten pisket æg, vand eller mælk og bag dem ved 200 grader. Bollerne skal bages ca. 15 til de får en flot gylden brun farve.

Velbekommen!