Scones med havregryn
Til enhver børnefødselsdag hører sig en eller anden form for bagværk. Scones med havregryn er et lidt sundere og mere lækkert alternativ til helt den klassiske bolle
Opskrift
(ca. 6 personer)
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk honning (gerne akaciehonning)
- 50 g plantemargarine
- 1 dl kærnemælk
- 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl) brug evt 125 g hvedemel og 125 g fuldkornsmel som grahamsmel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk groft salt
- 50 g havregryn (ca. 1½ dl)
- 50 g rosiner
- Pensling: 1 sammenpisket æg
- Bagetid: 10 min. ved 200°.
Fremgangsmåde:
Start med at piske æggene sammen med honningen. Rør derefter plantemargarinen ud i æggene sammen med kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord ca. 1½ cm. tykkelse. Udstik 12 scones med et glas eller lignende. Læg dem på en plade med bagepapir og pensl dem med æg. Bag dem midt i ovnen – til de er hævede og gyldne i kanterne.
Scones serveres lune – evt med et glas mælk eller varm kakao.
Tip: Udskift evt rosiner med mørk chokolade, hvis der er børn i selskabet der ikke bryder sig om rosiner. Eller lav alternativt 2 portioner, hvor den ene er med rosiner og den anden er med mørk chokolade.
Velbekomme!