Scones med havregryn

Del på:

Til enhver børnefødselsdag hører sig en eller anden form for bagværk. Scones med havregryn er et lidt sundere og mere lækkert alternativ til helt den klassiske bolle

Opskrift

(ca. 6 personer)

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 spsk honning (gerne akaciehonning)
  • 50 g plantemargarine
  • 1 dl kærnemælk
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl) brug evt 125 g hvedemel og 125 g fuldkornsmel som grahamsmel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g havregryn (ca. 1½ dl)
  • 50 g rosiner
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Bagetid: 10 min. ved 200°.

Fremgangsmåde:

Start med at piske æggene sammen med honningen. Rør derefter plantemargarinen ud i æggene sammen med kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord ca. 1½ cm. tykkelse. Udstik 12 scones med et glas eller lignende. Læg dem på en plade med bagepapir og pensl dem med æg. Bag dem midt i ovnen – til de er hævede og gyldne i kanterne.

Scones serveres lune – evt med et glas mælk eller varm kakao.

Tip: Udskift evt rosiner med mørk chokolade, hvis der er børn i selskabet der ikke bryder sig om rosiner. Eller lav alternativt 2 portioner, hvor den ene er med rosiner og den anden er med mørk chokolade.

Velbekomme!