Lagkagebunde uden æg

Del på:

 

Er der børn i blandt selskabet til børnefødselsdagen der lider af allergi overfor æg? Så har vi her en god opskrift på lagkagebunde uden æg.

Ingredienser:
250 gram Sukker
250 gram Hvedemel
2 spsk. Kartoffelmel
½ tsk. Salt
3 tsk. Bagepulver
75 gram Smør
2 dl. Mælk

½ økologisk citron    

Fremgangsmåde
Start med at blande sukker og de 2 slags mel, salt og bagepulver godt sammen. Smelt smørret og tilsæt det til blandingen. Herefter hældes mælk, sammen med citronsaft og fint reven citronskal i og rør det i melblandingen.
Fyld dejen i en velsmurt springform og bag 25-30 min. ved 175-180 grader i en forvarmet ovn. Lad kagen stå lidt i formen inden den vendes ud til afkøling. Halver kagen og put det fyld i du ønsker.

Du skal regne med at få 2 lagkagebunde ud af denne opskrift, ønsker du flere ganger du selvfølgelig bare op.

Du  kan også vælge at lave 1 eller 2 store (altså en hel bradepande), og så skære dem ud i ønskede størrelse. Dette er især et godt tip hvis du ikke ønsker en klassisk rund lagkage.
I stedet for citron, kan du prøve med en appelsin, eller evt lave et mix med halv citron og halv appelsin.