Kagemand opskrift

Del på:

Til enhver børnefødselsdag hører en god gammeldags kagemand (eller kagekone). En kagemand kan nemt bestilles hos de fleste bagere, men der er noget hyggeligt ved selv at lave den. Brug denne kagemand opskrift til at lave en festlig en af slagsen, den vil helt sikkert skabe glæde.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 stk æg
  • 100 g smør eller margarine
  • 100 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 100 g brun farin

Glasur

  • flormelis
  • vand
  • evt frugtfarve

Pynt

  • Forskelligt slik

Fremgangsmåde:

Lun mælken og rør gæren ud i den lune væde. Pisk æg og blødgjort fedtstof i. Bland sukker og melet i og ælt dejen godt sammen. Lad derefter dejen hæve i cirka 20 minutter. Ælt dejen igen og del dejen i tre dele – to store og en mindre.

Rul de største stykker ud ca. 20*40 cm og den mindste del ca. 20*25 cm. Rør remoncecremen sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne. Rul dem sammen som til roulade. Brug den mindste del til hovedet og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben.

Efterhæv kagemanden 20 minutter. Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200 grader. Lad  herefter kagen køle af på en rist før den skal dekoreres.

Rør glasur af flormelis og vand og farv det evt. med frugtfarve. Pynt din kagemand med glasur og forskelligt slik. Dit barn vil elske at få lov til at være med at pynte kagemanden.