Blåbær muffins opskrift

Del på:

Er der dømt kagebord til barnets store dag og er der børn i blandt som ikke er så begejstrede for lagkage? Muffins kan laves i alverdens afskygninger, men den blåbær muffins opskrift plejer at falde i god jord her hos os!

Blåbær muffins opskrift

(Cirka 15 stk)

Ingredienser:

75 gram Smør

225 gram Sukker

2 Æg

2 dl. Creme fraiche 18 %

270 gram Hvedemel

1.5 tsk.Bagepulver    

150 gram Blåbær, friske 100 gram

Hvid chokolade 30%

Fremgangsmåde:

Start med at røre smør og sukker sammen, til det er blødt. Pisk derefter æggene i et ad gangen, og tilsæt  stille og roligt cremefraiche. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.

Kom blåbær og grofthakket hvid chokolade i, bland forsigtigt.

Fordel dejen i smurte muffinsforme. Bag dem ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn, mærk efter med en gaffel eller pind, om de er bagte – hvis der sidder dej på gaflen, når du trækker den ud, er de stadig ikke helt bagte.

Drys eventuelt de færdige muffins med lidt flormelis.

TIP! Du kan evt få flere muffins ud af det, ved at bruge mindre muffinsforme i stedet for standard størrelsen. Blåbærrene kan med fordel udskiftes med hindbær.