Sej og nem T-Rex kage

Del på:

Elsker dit barn Jurassic World og alt hvad der har med dinosaurer at gøre? Så skal han da have en T-Rex kage til den fødselsdagen. Kagen er nem at lave, start først med at bage en lækker skærekage, evt en chokoladekage. Find gerne inspiration til din kage blandt alle vores opskrifter her.

Hvor stor kagen skal være, afhænger af dig, det kan nemt både laves i en lille eller stor bradepande. Den viste kage på billedet er lavet i en lille bradepande og T-Rex hovedet er skåret ud i fri hånd.

Når kagen er bagt og afkølet, smøres frosting på. Her kan vi anbefale denne frosting uden flødeost:

Ingredienser

150 gram Smør
300 gram Flormelis
1 tsk. Vaniljeessens
2 spsk. Vand

 Fremgangsmåde

Rør smør blød med flormelis. Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og pastafarve og rør til konsistensen er blød. Hvis frostingen føles for blød tilsæt ekstra flormelis. Stilles på køl i 1 times tid inden den sprøjtes på de færdig bagte kager med en tyl.

Fordelen ved pastafarver er, at de er særdeles drøje i brug, så du kun behøver at bruge en smule for at opnå et godt resultat. Derudover ændrer en pastafarve i modsætning til fx flydende frugtfarve ikke på konsistensen af det farvede. Hos Bagetid har de et stort udvalg af pastafarver.

Når frostingen er blevet smurt på, pyntes kagen med krymmel og skumfiduser. For at give tænderne et lidt mere dramatisk effekt, klip dem da skråt over og dyp dem i lidt frugtfarve.


Billede og inspiration til denne kage: Kamilla Toktas