Stopdans

Del på:

Aldersgruppe: Fra 3 års alderen og opefter

Antal deltagere: Fra 2 og opefter-

Rekvisitter: Til denne børneleg kræves få rekvisitter. Det er dog vigtigt med et musikanlæg og noget musik, som børnene kan danse og bevæge sig til. Tilpas musikken efter børnenes aldersgruppe.

Stopdans er en af de klassiske børnelege, som er sjov til børnefødselsdag uanset om det er drenge eller piger. Stopdans børnelegen kræver heller ikke de store forberedelser, og det kan også være godt at bruge stopdans under børnefødselsdagen, for at få børnene til at bevæge sig lidt. Det kan især være en fordel hvis de har fået en del sukker, så er det en god både at få brugt noget af al energien.

Sådan foregår stopdans

Der skal være en til at styre, hvornår musikken startes og stoppes igen. Når musikken startes, skal børnene danse eller bevæge sig. Når musikken stoppes, skal børnene stoppe med at bevæge sig og forblive i en “låst” position, indtil musikken starter igen, for ikke at ryge ud af legen. Bevæger børnene sig når musikken stopper, ryger de ud af legen. På den måde fortsættes legen, indtil der kun er 1 person tilbage på dansegulvet. Den person, som er tilbage til sidst, har vundet stopdans konkurrencen. Der kan evt. uddeles en præmie for at vinde.