Star Wars fødselsdag

Del på:

Skal du holde en Star Wars fødselsdag?

Der er mange måder at skabe et Star Wars univers i børnehøjde. Der er mange muligheder for at skabe universet – både med udsmykningen, påklædningen, lege/underholdning, maden og invitationerne. Her på siden findes idéer til at skabe Jeres helt eget Star Wars univers.

Der findes et stort udvalg af Star Wars ting til børnefødselsdagen, f.eks. Star Wars servietter og Star Wars paptallerkner mv. Star Wars universet kan suppleres ved at tage udgangspunkt i farverne stort, rød og guld samt Star Wars relateret elementer, som lyssværd, stjerner og våben.

Star Wars handler om drengen Anakin Skywalkers og hans vej mod at blive jediridder; hans drøm kommer pludselig indenfor rækkevidde, da Qui-Gon Jinn og hans padawan (Jedi lærling) Obi-Wan Kenobi nødlander på Anakins hjemplanet Tatooine. Det går hurtigt op for Qui-Gon, at Anakin er ganske særlig, og drengens træning i “Kraften” påbegyndes selvom Jedi-rådet modsætter sig det. Allerede i en ganske ung alder forelsker Anakin sig i den unge dronning Padmé Amidala; en forelskelse der følger ham på godt og ondt de næste ti år af hans liv. Han genforenes med hende efter et attentat, der kostede Amidalas dobbeltgængers liv, og de gifter sig i hemmelighed selvom dette er forbudt for jedier.

Anakin hvirvles mere og mere ind i det politiske liv på regeringsplaneten Coruscant, hvor der viser sig en gammel men meget massiv konspiration mod jediridderne, og Anakin bliver uvidende kastebold mellem Jedi-rådet og senatskansler Palpatine, som viser sig at kende til den mørke side af Kraften – noget jedierne konstant advares imod. Anakin bliver den udløsende faktor for konspirationen som næsten udrydder jedi-ordenen og samtidig indsætter Palpatine som kejser over galaksen. Padmé når uden Anakins vidende at føde tvillinger inden hun dør, nogenlunde samtidigt med at Anakin såres livstruende under en lyssværds-duel med sin gamle læremester, men han reddes af Palpatine og genstabiliseres i Darth Vaders karakteristiske sorte dragt. Vejen er således åben for Palpatine og Vader til at regere det galaktiske Imperium.

Mange år senere er en oprørsalliance dannet, og den unge, iltre Luke Skywalker tilslutter sig mere eller mindre bevidst for at befri Prinsesse Leia sammen med smugleren og stratenrøveren Han Solo. Luke erfarer efter sin påbegyndte træning til jediridder underYoda, at hans far er Darth Vader. Luke forsøger at overtale Vader til at vende tilbage til den gode side, og det koster næsten hans liv. Luke ender i åben kamp mod Palpatine – en kamp der afsluttes med at Vader kaster Palpatine ned i Dødsstjernens dyb.

 

Skal du holde en Star Wars fødselsdag, eller bare en flot Star Wars fest, så se her. Hvad er en fødselsdag uden balloner og fin pynt. Fin kreativiteten frem – så vil din Star Wars fødselsdag, blive en fest, der ikke vil blive glemt.

star wars fødselsdag star wars børnefødselsdag star wars fest

1) Star Wars dækservietter  2) Star Wars kopper til drikkevarerne  3) Star Wars paptallerkner  4) Servietter  5) Flotte Star Wars balloner til dekoration  6) Slikposer

star wars fødselsdag ting Star Wars invitationer Star Wars maske Star Wars sugerør

1) Star Wars maske  2) Sugerør  3) Star Wars dug  4) Fødselsdagsbanner med Star Wars  5) Festinvitaioner  6) Flere masker…

Find flere ting til din Star Wars fødselsdag her hos The Fairytale Company 

Se også de mange andre indlæg med inspiration til Star Wars fødselsdag, her:

Download: Tilbehør til Star Wars fødselsdag

Star Wars bageforme

Spiselige Star Wars billeder til kagen