Ridder fødselsdag

Del på:

Har du et barn der er helt vild med ridere, sværd, ildsprutende drager og fæstninger? Så er det oplagte tema til den kommende fødselsdagsfest selvfølgelig en ridder fødselsdag.

Børnefødselsdage er en festlig begivenhed, og det bliver kun sjovere, hvis festen har et tema. Det betyder ikke at gæsterne skal være klædt ud, men at selve festen bliver i det tema der interesserer eller passer til fødselsdagsbarnet. 

En ridder var oprindeligt en kriger der var underlagt adlen. Det er også denne relation mellem krigeren og adelen, der gør at vi i dag kender til “ridderkors” (ridderkorset af Dannebrogsordenen). I gamle dage, blev den betegnet som en “Hvid Ridder”. Et Ridderkors goves som fortjeneste/belønning, fra kongehuset til udvalgte personer, der har gjort sig fortjent til den. 

I gamle dage (dengang riddere var noble krigere under adlen) fandstes der to slags riddere; turneringsriddere og krigsriddere. De mest kendte krigere var kendte for én type. Enten dygtig til turneringer eller dygtig i krig. Nogle af de mest kendte er Richard den1, Løvehjerte samt Edvard, den sorte prins. En kendt turneringsridder var Jean Le Maingre Boucicault, der blev kendt for både at være dygtig men også at at give alle sine præmier og penge væk. Som en ægte  Robin Hood.

Ridder fødselsdag som tema til festen

Så er det tid til ridderfest for kong Arthur og alle hans riddere, inviter alle børnene hjem til ridderfest på ridderborgen.Pynt det runde bord med flotte duge, ridder servietter og krus, og nu kan der serveres boller og kage på de fine riddere tallerkner og husk at pynte riddersalen med farverige ridder balloner.

Har du en lille dreng eller pige der elsker riddere, riddertiden og alt hvad der har med middelalder tiden at gøre eller er han måske bare vild med tegnefilmen om Ridder Mikkel, så er det en oplagt ide at holde den sejeste ridder fødselsdag for ham. Køb servietter, duge og bannere med ridder tema og find på sej gammeldags mad med rustikke boller og små sværd i pindemadderne.

Når det kommer til at underholde børnene på dagen kan i lave ridder duel eller ridder skattejagt, hvor de skal ride rundt på deres heste og lege de leder efter skatte med skattekort. I kan også på forhånd klippe en række seje skjolde ud i kraftigt karton, som børnene kan dekorere med både perler, farver, glitter eller maling. Lav eventuelt billeder med løver, sværd eller hvad i måtte ønske som ungerne kan tegne efter eller klistre på deres skjold. I kan også give hvert barn et sejt og anderledes riddernavn der kan skrives på deres skjold. Børnefødselsdag med riddertema handler om at leve sig ind i en gammel tid, hvor tingene var anderledes og der var riddere, prinsesser, slotte og kampe der skulle kæmpes. Gå all-in på ridder bordpynt til festen og sørg for at skabe rammerne om en skøn fest for børnene.

Skab rammerne for et ridderligt festtema til den perfekte Ridder fødselsdag med disse festartikler:

Ridder fødselsdag ridder invitationer

Ridder  invitationer

Hvorfor ikke starte den store begivenhed med stil og sende invitationer ud i det valgte fødselsdagstema. Så kan man da kun glæde sig. De fine invitationskort alias indbydelser med billet-funktion, er fortrykt med symboler og linjer til at skrive anledning, dato, adresse tid og kontaktoplysninger på.

Find Ridder invitationer hos Dreamshop Festartikler

ridder fødselsdag temafest

Ridder dug

Super flot plastik dug med ridder tema til din børnefødselsdag eller temafest med vennerne. Vores ridder tema er det helt perfekte børnefødseldagstema til drengen der er vild med middelalderen og seje riddere. Brug den praktiske dug til at dække bordet af med og sørg for at dække op med det flotteste tema, men uden at spekulere på oprydning og vask af dugen efter brug

Find Ridder dug hos Dreamshop Festartikler

ridder fødselsdag ridder temafest paptallerkner

Ridderlige paptallerkner

Pølsehornene og pizzasneglene er bagt, grøntsagsstængerne anrettet og saftevandet hældt på kander. Nu er der blot tilbage at servere alle herlighederne på de fine Ridder tallerkner og nyde, at festen er godt i gang.

Find Ridder tallerkner hos Dreamshop Festartikler

 

Ridder fødselsdag temafest Ridderkrus ridder papkrus

My little pony papkrus

Papkrusene er dekoreret med de populære ponyer, som er perfekte til den kommende My little pony fødselsdagsfest uanset hvad der serveres af drikkevarer.

Find My little pony papkrus hos Dreamshop festartikler

Bruger riddere servietter?

Det gør vores riddere i hvert fald! Kong Arthurs trofaste ridder inviterer alle til fødselsdags fest, med et flot dækket ridderbord med fine ridder-servietter på.

Find Ridder servietter hos Dreamshop festartikler

Ridder pynt til Ridder fødselsdagen

Det er forholdsvist nemt at pynte op til en Ridderfest. Tænk Middelalder, massere af sølv (sølvpapir) og måske et par balloner eller en flagranke med Riddertemaet? 

Find Ridder balloner, flagranke og slikposer hos Dreamshop festartikler

 

Indlægget Ridder fødselsdag indeholder affiliatelinks