Sunde Muffins opskrift – glutenfri muffins
Dette er vores super sprøde og lækre basisopskrift på glutenfri muffins. Sunde muffins opskrift som den står nedenfor, bliver til 40 sunde muffins med vaniljesmag og et strejf af marcipan. Du kan også tilføje andre smagsoplevelser, som tørret hindbær, kanel, kardemomme, andre frugter og nødder, hvis du vil lege med smagen. Muffins lavet ud fra denne opskrift på sunde glutenfri muffins, kan fryses ned, så du bare en stor portion, når du alligevel er i gang med at bage.
Til disse muffins skal du bruge et rivejern, en blender, en foodprocessor, en ovn og så selvfølgelig muffinsforme. Det tager ca. 45 minutter, inkl bagetid, så er der lækre nybagte glutenfri muffins på bordet.

Antal personer |
|
- 4 stk økologiske æbler
- 600 g mandler
- 200 g kokosmel
- 30 stk dadler
- 16 stk æg
- ½ tsk salt
- 8 spsk jomfrukokosolie
- 2 spsk vaniljesukker
- 1 spsk bagepulver
Ingredienser
|
![]() |
Tænd ovnen på 180 grader.
Start med at blende mandlerne til mel. Det er mandelmelet der giver den marcipanlækre effekt. Skyld derefter æblerne og fjern skræl og kernehus, inden du giver dem på den grove side af rivejernet. Bland nu alle ingredienser sammen i foodprocessoren og start den. Sluk når din dej har en ensartet konsistens. Fordel dejen i muffinsformene og bag dem i ovnen i 15-20 grader.
Skal dine muffins serveres til en børnefødselsdag med tema? Brug muffinsforme med temaet og eventuelt små flag. Se et par eksemplar nedenfor.
SE OGSÅ: Kæmpe udvalg af muffinsforme til ethvert tema og i alle farver
Velbekommen!