Antal personer |
16stk |
|
|
Gæren røres ud i det lunkne vand, og derefter røres sukker, salt og olie i. Grahamsmelet blandes godt sammen med gærblandingen og derefter kommes lidt hvedemel i af gangen, indtil dejen er god luftig – den må ikke blive for tør og tung.
Grahamsmel har en svagere bageevne end almindeligt hvedemel, og man kan ikke bage brød af grahamsmel alene. Derfor skal det blandes med almindelig hvedemel for at opnå en tilstrækkelig god bageevne.
Dejen æltes godt og grundigt i 4-5 minutter og derefter efter stilles den til hævn under et fugtigt klæde i 40 min.
Herefter slås dejen ned og formes til boller, og ligges på en bageplade med bagepapir. Her efterhæver bollerne ca. 20 minutter, eller gerne lidt længere.
Pensles med det piskede æg. Bages midt i ovnen i 15 – 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Vil du gerne have at bollerne skal være lidt mere grove, kan kerner tilsættes, derudover kan grahamsmel udskiftes med havregryn. Udskiftes der med havregryn, skal du være obs på ikke at putte lige så mange gram havregryn i som grahamsmel, da havregryn suger meget væske til sig og så kan bollerne hurtigt godt blive meget tørre og tunge. Denne dej egner sig også til brød i form.