Rapunzel fødselsdag

Del på:
Skal du holde en Rapunzel fødselsdag for en af familiens yngste?

Der er mange måder at skabe et cool univers omkring Rapunzel, mor Gothel og Pascal, i børnehøjde. Der er mange muligheder for at skabe universet – både med udsmykningen, påklædningen, lege/underholdning, maden og invitationerne. Her på siden findes idéer til at skabe et unikt univers til Jeres helt egen Rapunzel børnefødselsdag.

Børnene kender oftest Rapunzel fra Disney filmen “To på flugt”, som er Disneys fortolkning af Brødrene Grimm eventyr om Rapunzel. Den originale Brødende Grimm fortælling handler om et barnløst par der ønskede sig et barn, boede ved siden af en smuk indhegnet have, der tilhørte en heks. Konen, der længes efter et barn, kiggede hver dag ind i haven hvor Heksen går og arbejder i Urtebedet. Konen så at der voksede, de dejligste, saftige klokkeblomster (Rapunzler) i heksens have, og hun begyndte at længes mere og mere efter dem. Efter at havde plaget sin mand, indvilligede han i at klatre over muren for at skaffe noget til hende. I 2 nætter klatrede hendes mand over hegnet for at komme ind i haven, men den tredje nat bliver han fanget af heksen, der rasende beskylder ham for at stjæle. Manden beder for sit liv, og heksen går med til det, på betingelse af, at deres førstefødte bliver givet til hende. Den desperate mand går med til det, og da konen føder en pige, kommer heksen efter pigen, som hun giver navnet Rapunzel.

Da Rapunzel fylder 12 år tager heksen hende med ud i skoven til et forladt tårn med kun et værelse og et vindue, hvor hun låser hende inde. Når heksen kommer for at bringe Rapunzel mad, stiller hun sig neden for vinduet og råber op: “Rapunzel Rapunzel lad falde dit hår”. Når Rapunzel hører disse ord, vikler hun sit hår ud, gør det fast til en krog og lader det falde ud af vinduet, så heksen kan kravle op ad det…. Senere kommer en prins forbi tårnet….

I Disneys fortolkning er historien en lidt anden idet Rapunzel er født som prinsesse med helbredende hår. Som ganske lille baby blev prinsesse Rapunzel bortført fra sine forældres royale slot og bliver siden hen holdt indespærret i et hemmeligt tårn, mens hun drømmer om store eventyr. Hun ser uvidende hvert år (til hendes fødselsdag) at der i kongeriget bliver sendt tusinder af lanterner til vejrs (i mindet om Prinsesse Rapunzel) – og hun rammes af store drømme ved synet. Som teenager er hun både kreativ og viljestærk og snart kaster hun sig ud i sit livs mest hårrejsende flugteventyr i selskab med den charmerende og handlekraftige bandit, Flynn Rider – selvfølgelig med sin elskede Pascal ved sin side.

.

rapunzel fødselsdag børnefødselsdag inspiration to på flugt1) Rapunzel paptallerkner, ingen opvask!  2) Rispapir lanterner med LED lys  3) Rapunzel slikposer til børnene  4) Snørebånd i Rapunzels hårfarve  5) Lækre metal balloner i lilla  6) Plastkopper med Rapunzel  7) Selvlysende Rapunzel paryk  8) Dug med en drømmende Rapunzel  9) Rapunzel kjole til fødselsdagsbarnet.

lanterne rapunzel fødselsdag

Lanterne er oplagt til at skabe en Rapunzel stemning. Send lanterne afsted når festen er ved at være ved vejs ende.

Der findes et stort udvalg af Rapunzel ting til børnefødselsdagen, f.eks. Rapunzel tallerkner, Rapunzel dug mv. Rapunzel fødselsdag universet kan suppleres ved at tage udgangspunkt i farverne lilla, karamelfarve og lyserød, samt Rapunzel relateret elementer, som det lange hår, vægmalleri, grøn kamæleon og lanterner.

En Rapunzel fødselsdag er ikke en rigtig Rapunzel fødselsdag, uden gode lege. Afhængig af alder og festens rammer, kunne I overveje lege om at flette, fange slik med tungen (som Pascal) og fangeleg med et tårn som fangernes sted.

Skal du holde en Rapunzel fødselsdag, eller bare en flot fest, så se her. Hvad er en fødselsdag uden balloner og fin pynt. Der findes et stort udvalg af Rapunzel ting til børnefødselsdagen. Find kreativiteten frem – så vil din Rapunzel fødselsdag, blive en fest, der ikke vil blive glemt.

Se flere ting og få mere inspiration til din Rapunzel børnefødselsdag her hos The Fairytale Company.