Prinsessefødselsdag – skab rammerne med pynt og fin borddækning

Del på:

Har din prinsesse fødselsdag og er hun ikke speciel fan af de idoler, man kan have i hendes alder – fra Disney eller et andet børneunivers? Så kunne du overveje at holde hendes fødselsdag i et simpelt prinsessetema. Hold en fin prinsessefødselsdag for din prinsesse. En Prinsessefødselsdag kan laves ved hjælp af fin borddækning, balloner og banner i prinsessens ynglingsfarve og selvfølgelig fødselsdagskage der er en prinsesse værdig.

Sådan laver du en prinsessefødselsdag

Fortæl allerede i indbydelsen at dette er en prinsessefødselsdag og de inviterede, derfor gerne, må være klædt til fest hos en prinsesse.

Pynt til prinsessefødseldag

Dannebrogsflag, Prinsesse balloner og banner eller flagranke i prinsesse farver. Gør det ekstra festligt med pompomer. De kan hænge over bordet eller i festlokalet, hvor der kan danses og leges.

Borddækning til prinsessefødselsdag

På et fødselsdagsbord til en prinsessefødselsdag, skal det holdes fint og fornemt, men også i de fineste farver. Der skal dug på bordet, blomster i vasen og høje stearinlys i lyseholderne (undgå at tænde dem). De fineste servietter i en prinsessefarve og eventuelt bordkort til de små fine gæster. Vi anbefaler at du overveje plast og pap til dele af borddækningen, da det hurtigt bliver en stor opvask, Find en balance mellem det fine og lidt højtidelige – og det nemme (og knap så fine) ved plast og pap. Nedenfor ses inspiration til en prinsessefødselsdag. Vi anbefaler f.eks at bruge plastbestik i guldfarve. Det ser meget finere ud end almindelig bestik og så er det nemt.

Kage til prinsessefødselsdag

Her på siden findes et utal af muligheder, når det gælder en prinsessekage. Hvis det skal være en traditionel lagkage, så overvej at betrække den med lyserød fondant, prinsesse lys eller pyt et par dråber rød frugtfarve i flødeskummen, hvis den pyntes med flødeskum og røde bær på toppen. Der er mange lette muligheder for at skabe en lyserød drøm af en prinsessselagkage.

Du kan også overveje om lagkagen skal erstattes eller serveres sammen med anden kage. Du kan f.eks. lave muffins eller cupcakes med lyserød frosting og pynte dem med flag og lyserød hjerte-krymmel. Eller lade prinsesserne selv pynte deres cupcake.

lyserøde cupcakes, prinsessefødselsdag, prinsesse fødselsdag

Lege til en prinsessefødselsdag

Det er oplagt at alle slags prinsesselege vil blive leget til sådan en fest. Du kan som arrangør af prinsessefødselsdagen også afholde prinsessekonkurrencer. Det kan f.eks. være hvilken prinsesse kan gå længst med 3 bøger på hovedet? Eller en børnequiz i eventyr der indeholder prinsesser. Spørgsmålene kunne være: Hvad hedder den prinsesse der boede hos de 7 små dværge? Hvad sker der hvis en prinsesse kysser en frø?

Inspiration til prinsessefødselsdag

Nedenfor findes du vores udvalgte idéer til pynt, borddækning mv. til en klassisk prinsessefødselsdag. Rigtig god fødselsdag til din prinsesse!

børnefødseldag, prinsessefødselsdag, prinsesse fødselsdag, lyserødt teme, pige fødselsdag, pink fødselsdag, prinsessekrone udstikker, balloner med prinsessekrone1. Prinsessekrone til fødselsdagsprinsessen.

2. Balloner med prinsessekrone på.

3. Papkrus med prinsessekrone der matcher ballonerne.

4. Plastikbestik i guld

børnefødseldag, prinsessefødselsdag, prinsesse fødselsdag, lyserødt teme, pige fødselsdag, pink fødselsdag, prinsessekrone udstikker, balloner med prinsessekrone

1. Balloner i de fineste farver

2. Bageform til kager i kroneform

3. Muffins / cupcakeforme med tilhørende pynt

4. Pompom til pynt “på slottet”

Indlægget Prinsessefødselsdag – skab rammerne med pynt og fin borddækning indeholder affiliatelinks