Opskrift på en god skattejagt – find inspiration her

Del på:

Uanset som børnefødselsdagen har et tema eller ej, så er en god skattejagt altid et hit. Hvis børnefødselsdagen har et pirat-tema er det selvfølgelig oplagt at skabe en sjov og uhyggelig skattejagt, men selve jagten på en skat, kan sagtens flettes ind i alle mulige andre temaer. En skattejagt er oplagt som underholdning til en god børnefødselsdag. Den kræver lidt planlægning og lidt god fantasi – og så selvfølgelig en skat som de kære unger kan finde.

Vi giver dig her inspiration til hvordan du kan implementere en god skattejagt i Jeres kommende børnefødselsdag og hvordan det gøres nemmest.

En skattejagt er som nævnt en oplagt idé til festen med pirat-tema. Er festen et andet tema, kan selve skattejagten indeholde festens tema. Planlægger du en Frost børnefødselsdag, kan kan skattejagten indeholde jagten på iskrystaller eller jagten på de små mini mashmellows (der er allevegne i Frost Feber filmen). Det kunne også være at din skattejagt starter med at fortælle at Anna har mistet sine handsker og uden dem, fryser alt til is, hvis ikke unger finder dem.

Holder du en prinsesse børnefødselsdag, kan en skattejagt handle om at prinsessen har mistet sit tiara/diadem og jagten på tyven, kan starte.

Det er kun fantasien der sætter grænserne. Find derfor ind til kernen i det tema Jeres kommende børnefødselsdag skal afholdes i, og digt din historie.

Vi har afholdt mange skattejagter gennem tiderne, både for seje gutter og prinsesser (og begge køn til samme fest). Vi

Opskrift på en god skattejagt

 1. Opdigt en historie der passer til temaet og som fanger skattejægernes interesse.
 2. Sørg for at I er flere voksende/større søskende, der kan overvåge/sidde ved posterne eller guider skattejægerne, hvis det skulle være nødvendigt. De skulle jo alle nå frem til skatten i sidste ende.
 3. Lav et flot skattekort de kan følge – ELLER – send grupperne af skattejægere ud til forskellige poster og lad posterne give forskellige ledetråde til hvor den næste post kan findes.
 4. Lav poster og en skat der matcher historien. Er skattejægerne på jagt efter prinsessens tiara, så kan posterne indeholde “diamanter” og skatten kan indeholde et tiara hvorpå diamanterne skal limes på – sammen med det guf der er en selvfølge i enhver skattejagt.
 5. Husk at opgaverne eller udfordringerne i posterne skal være alderssvarende. De må ikke være for nemme eller for svære. Alt for nemme opgaver kan betyde at skattejagten er færdig på 5 minutter. For svære opgaver gør at børnene ikke kommer videre til næste post. Hvis skattejægerne ikke er særlig gamle, kan det være oplagt at have voksne i nærheden, eller oprette en kommandocentral, hvorfra ledetråde kan “købes”.
 6. Vi anbefaler at posterne indeholder opgaver der giver ledetråde til næste post. Og opgaver der kræver at skattejægerne arbejder sammen, så gruppedynamikken blandt skattejægerne kommer i spil.
 7. Sørg for at skatten er portionsopdelt, så der ikke bliver kamp om skatten, f.eks. i små poser.

 

Hos Sjovogkreativ.dk findes ALT til en børnefødselsdag.

Vi har samlet inspiration til en god skattejagt nedenfor. Alle ingredienserne til skattejagten er fundet hos Sjovogkreativ.dk, der er eksperter i leg og fest i børnehøjde. Gå til Shop

Uanset om du planlægger en børnefødselsdag med eller uden tema og med/uden skattejagt, så har sjovog kreativ.dk hvad du har brug for – til at lave rammerne for dagen. Også en skat til skattejagten og alle andre ingredienser til en ultimativ skattejagt for de søde, sejeste og bedste skattejægere.

skattejagt for piger, frost skattejagt, opskrift på en god skattejagt, sjovogkreativ

 1. Frost spil om Olaf og hans gulerodsnæse – oplagt som post i en skattejagt til Frost børnefødselsdagen
 2. Guldbarre æsker. Ekslusiv både at pakke skatteguf ind.
 3. Slikpose til skatten. En slikpose til hver skattejæger. Hos Sjovogkreativ findes mange forskellige motiver.
 4. Prinsessespil med perler. Endnu et godt spil til skattejagten for skattejæger-piger. Max 12 skattejægere kan deltage.

skattejagt pirattema, skattejagt til børnefødselsdag1. Guldmønter. Massere af guldmønter skal der være i skattekistes bund

2. Piratmasker – så er stemningen lagt

3. Skattekiste. Denne udgave er oppustelig.

4. Piratnøgler.

 

Rigtig god børnefødselsdag og skattejagt

sjovogkreativ