Muffins med hindbær
Muffins er nemme at lave og plejer altid at være et stort hit til børnefødselsdagen. Det gode ved muffins er at de enten kan spises som de er eller de kan pyntes i alverdens temaer, der passer lige til temaet for dit barns fødselsdag. På Alletidersdag har vi et stort udvalg af lækre muffins og inspiration til dekoration af dine muffins – se bare her. Er barnet helt vild med hindbær eller har du friske/frosne hindbær liggende, så er det da oplagt at bage en omgang muffins med hindbær.
Ingredienser
300 gram Hvedemel
2tsk. Bagepulver
150gram Rørsukker
1 Æg
1 tsk. Vaniljesukker
2.25dl. Sødmælk
50 gram Smør
1 spsk. kakaopulver
100 gram Hindbær, friske
75 gram Hvid chokolade 30%
Fremgangsmåde
Opskriften på muffins med hindbær er nem at lave. Start med at sigte melet, kakaopulver og bagepulveret ned i en skål og røret sukkeret i.
Slå ægget ud i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør.
Rør væsken i melblanding, derefter hindbær og hakket chokolade. Pas på ikke at røre for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most.
Hæld blandingen i muffinsforme og bag ved 200 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter.
Tips:
Frosne bær kan med fordel bruges istedet for friske hindbær.
Pynt dine færdigbagte muffins med frosting uden flødeost:
Fremgangsmåde
Fordelen ved pastafarver er, at de er særdeles drøje i brug, så du kun behøver at bruge en smule for at opnå et godt resultat. Derudover ændrer en pastafarve i modsætning til fx flydende frugtfarve ikke på konsistensen af det farvede. Hos Bagetid har de et stort udvalg af pastafarver.
Har du lyst til at gøre lidt mere ud af dekorationen, kan du pynte med kagepynt i form af krymmel, sukkerfigurer, farvet sukker eller sukkerperler.