Minions fødselsdagstema

Del på:

Har du også et barn derhjemme som er vild med Minions? Så er et Minions fødselsdagstema oplagt til den kommende børnefødselsdag.

Om Minions filmen

Minions, Grus gule håndlangere fra Grusomme mig-filmene, har eksisteret siden Jordens begyndelse og siden da ledt efter den helt rigtige onde herre at tjene. Udfaldet af deres bestræbelser ender hver gang på samme måde: Deres herre lader livet, og de små væsner må igen lede videre. I 1960ernes USA beslutter tre minions, Kevin, Stuart og Bob, at tage sagen i egen hånd på vegne af deres artsfæller. Det bedste sted at lede er naturligvis på den store skurkemesse.

Det var i 2010-hittet Grusomme Mig, at vi første gang mødte de små gule og bløde minions, der lever med et eneste mål for øje: at tjene deres herre, som helst både skal være grusom og ond.

Siden fulgte Grusomme Mig 2. Igen var de små minions med i et par underholdende biroller, og nu har de gule fyre med det uforståelige sprog så fået deres helt egen film, der slet og ret hedder Minions og er en slags prequel til Grusomme Mig-filmene.

I filmens prolog ridses deres forhistorie op. Siden tidernes morgen har de tjent en ond herre – fra Tyrannosaurus Rex til Grev Dracula – men da minions endelig slår sig ned for sig selv i et isbjerg, opdager de, at de simpelthen ikke kan leve uden at tjene en ondsindet hersker.

Derfor beslutter de tre minions Kevin, Stuart og Bob sig for at drage ud i verden for at finde en ny led karl, som de kan slutte sig til. Deres rejse tager dem til USA anno 1968, hvor de skal deltage i den årlige skurkemesse – et slags bogforum bare med onde skabninger i stedet for bøger.

Her møder Kevin, Stuart og Bob den ultimative ondskab i superskurken med det passende navn Scarlett Overkill (Stine Stengade). De tre minions bliver hurtigt hendes tjener og drager til London, hvor Overkill planlægger at stjæle de britiske kronjuveler og samtidig krone sig selv som dronning.

Ad omveje lykkes det Bob, den mindste af de tre minions, selv at blive konge af England, og samtidig viser det sig, at Scarlett Overkill og hendes mand Herb (Lars Mikkelsen) ikke har rent mel i posen over for hjælperne.

Derfor må de tre minions pludselig arbejde sammen for at overvinde deres herre og redde livet. De må bekæmpe det onde, som de ellers altid har været så afhængige af.

Det er på sin vis forståeligt nok, at skaberne bag Grusomme Mig-filmene ikke har kunnet dy sig for at lave en film med de små minions i hovedrollerne. For selvom de gule skabninger taler et komplet uforståeligt volapyksprog, fungerer de ret godt og er uden tvivl filmseriens største styrke.

Kevin, Stuart og Bob er både søde og underholdende, men samtidig også forskellige. Kevin er ledertypen, Stuart den unge og smarte, mens Bob er barnlig og ligefrem.

Minions er allerbedst, når den lader sin skøre og til tider vilde humor styre, som da de tre minions i USA møder en kriminel familie, der røver banker som slags en kernefamilieversion af Bonnie & Clyde. Eller det (selv)ironiske portræt af briterne med deres eftermiddags-te og stoiske dannelse. Ikke synderligt originalt, men alligevel formår Minions at lykkes med det.

I både Grusomme Mig 1 og Grusomme Mig 2 spiller musikken en fremtrædende rolle. Sidstnævnte var endda udstyret med Pharrell Williams’ gigahit Happy, og også Minions er blevet udstyret med et sprudlende soundtrack, der fint udnytter datidens hits fra blandt andet The Beatles, The Knicks og The Who. Det får i den grad filmen til at spille.

Desværre lader stemmerne i den dansksprogede version af filmen lidt tilbage at ønske. Stine Stengade, Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl gør det isoleret set fint, men når originaludgaven byder på stemmer af blandt andet Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton og Steve Coogan, er det svært ikke at føle sig en smule snydt.

De tre minions Kevin, Stuart og Bob kommunikerer dog problemfrit uden at tale et egentligt sprog. Derfor er filmens fortællerstemme også mest af alt unødvendig og overforklarende, ligesom 3D-effekterne ikke bidrager med noget ekstra til filmen.

Minions er lidt for rodet og ustruktureret. Men den skøre, nærmest anarkistiske humor gør sig godt, og gudskelov render vores minions-venner ind i Gru – hovedpersonen fra Grusomme Mig – til sidst i filmen og binder på den måde en fin sløjfe på fortællingen, så man forlader biografmørket godt underholdt.

Se også 3 nemme Minions kager

Når der skal holdes Minions fødselsdag, må der selvfølgelig ikke gåes ned på udstyr. Vi har fundet frem hvad du skal bruge for at skabe det optimale Minions fødselsdagstema.

Minions indbydelser

Skal du invitere børnehaven eller skolen til fødselsdag med Minions, så er disse invitationer et perfekt valg. Inivationerne er lavet med søde Minions og balloner på forsiden og plads til at skrive detaljerne omkring festen på bagsiden. Der er linjer med plads til at skrive informationer omkring festen på bagsiden af indbydelsen.

Find dem hos Dreamshop festartikler

Minions dug

Hold den vildeste fest med Minions fødselsdagstema, med denne skønne og praktiske Minions plastikdug. Dugen er super praktisk til dig som gerne vil skabe den perfekte borddækning, men samtidig skåne dit spisebord.
Dæk bordet med matchende paptallerkner, servietter og plastikkrus og se bordet komme til live. Til festen kan du med fordel udskrive Minions tegninger og lade børnene farvelægge de søde små gule Minions mens de ser på tegninger på dugen.

Find Minions dug hos Dreamshop Festartikler

Minions paptallerkner

Er du vild med Minions og vil du gerne holde en gennemført og fed Minions fest, så er disse paptallerkner et uundværligt valg. Kombiner de fede tallerkner med matchende servietter, dug og bannere til lokalet.

Find Minions tallerkner hos Dreamshop Festartikler

Minions krus

De fedeste plastikkrus i hvid med de sjove og skøre Minions hele vejen rundt om krusene. Disse engangskrus er super praktiske til når der skal holdes børnefødselsdag og danner samtidig en virkelig flot borddækning.

Find Minions krus hos Dreamshop Festartikler

Minions servietter

Super skønne servietter med det sødeste Minions print. Servietterne har en hvid baggrund og to forskellige sjove Minions på hver side af serviettern, så du kan skifte mellem de to i borddækningen. Bag ved de søde gule figurer er der fyldt med festlig farvet konfetti.

Find Minions servietter hos Dreamshop Festartikler

Minions sugerør

Super fede og unikke gennemsigtige plastiksugerør med Minions figurer påsat på selve sugerøret og knæk på toppen. Disse sugerør er super flotte når du skal dække op til Minions fødselsdag og gerne vil gå all-in på Minions tema.
Bag en super lækker gul Minions kage, server med tilhørende Minions servietter og dekorer dine fine papkrus med flotte Minions sugerør for at skabe en flot sammenhæng.

Find Minions sugerør hos Dreamshop Festartikler

Minions Festhatte

Har du Minions fødselsdagstema for dit barn og han eller hendes venner, så er disse Minions festhatte et super sjovt indslag til festen. Sørg for at hvert barn har en festlig hat på og tag skønne og sjove billeder af de små fest Minions.  

Find Minions festhatte hos Dreamshop Festartikler

Minions balloner

Fede balloner i orange og blå til at matche dit farvetema til Minions fødselsdagsfest. Dæk bordet med det skønne Minions tema med matchende plastikdug, paptallerkner, plastikkrus og disse flotte balloner til at matche.

Find Minions balloner hos Dreamshop Festartikler

Indlægget Minions fødselsdagstema indeholder affiliatelinks