Lækker æblekage opskrift

Del på:

Lækker æblekage opskrift som er oplagt, hvis der skal være kagebord til børnefødselsdagen. Æblekage er en god klassiker som er oplagt både til eftermiddagshyggen og fødselsdagsfesten.

Ingredienser

200 gram smør

2 æg

200 gram sukker

200 gram hvedemel

2 tsk stødt kanel

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker eller kornene fra 1 vaniljestang

Til pynt:
2- 3 æbler (skal ikke skælles, skylles dog grundigt hvis ikke det er økologiske).

1 tsk kanel + 1 tsk rørsukker eller perlesukker til topping

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Start med at piske sukker og æg til en luftig masse (ligesom æggesnaps). Tilsæt kanel til æggeblandingen.
Bland i en anden skål mel, bagepulver og vaniljesukker, imens smørret let smeltes ved svag varme. Derefter hældes melblandingen på skift med det smeltede smør ned i æggesnapsen. Det hele røres sammen til dejen er godt tyk flydende.

Skyl æblerne grundigt og overvej om de evt skal skrælles. Hvis det er økologiske æbler behøver de ikke at blive skrællet, men skal stadig skylles grundigt. Skær derefter æblerne i tynde både. Hvor den ene halvdel bruges til at ligge i bunden af springformen inden dejen hældes over. Den anden halvdel af æbler bruges til toppen og kan evt ligges lidt dekorativt. Til sættes drysses der med kanel og rørsukker/perlesukker.

Kagen bages midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Kagen kan evt pyntes med lidt flormelis, når den er kommet ud af ovnen og kølet lidt af. Denne æblekage kan både nydes kold og lun. Den smager rigtigt godt serveret sammen med en god vaniljeis eller creme fraiche.