Hjemmebagte pitabrød opskrift

Del på:

Hvad skal menuen stå på til barnets næste fødselsdag? Hvad med hjemmebagte pitabrød med forskelligt fyld. Det er nemt at lave og børnene vil synes det er sjovt selv at kunne fylde deres pitabrød med deres yndlingsfyld. Du kan nemt selv bage dine egne hjemmebagte pitabrød, som smager meget bedre end de færdigkøbte fra supermarkedet.

Ingredienser

25 g gær
3 dl vand, lunkent.
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
100 g rugmel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde

Start med at opløse gæren i det lune vend. Derefter tilsættes de resterende ingredienser og det hele æltes godt sammen. Form al dejen til en kugle, til herefter dejen til hævning under et fugtigt klæde i 1 time.

Når dejen er hævet, formes flade pitabrød, som stilles til efterhævning i 10 min. Antallet af pitabrød afhænger lidt af hvor mange du vælger at lave.

Til slut bages de hjemmebagte pitabrød i ovnen ved 225 grader i 6 min.

Pitabrødene kan med fordel bages i forvejen og fryses ned, men de er selvfølgelig bedst på selve dagen når de er nybagte.

Ideer til fyld kunne være: tomat i tern, agurk i tern, peberfrugt i tern, majs, ærter, revet ost, fetaost, kylling i tern, salat osv. Mulighederne er mange. Server det gerne sammen med hjemmelavet dressing.