Grove pølsehorn
Pølsehorn er en god klassiker, der i den grad passer godt til barnets fødselsdag. Pølsehorn er nemme at lave, sviner ikke så meget og kan med fordel bruges til børn i forskellige aldersgrupper og hele året rundt. Med denne opskrift kan du med fordel tage barnet med i køkkenet, så han/hun også bliver indraget i forberedelser til fødselsdagen.
Opskrift på grove pølsehorn
(16 stk store eller 32 små)
Ingredienser:
50 g gær
5 dl lunken vand
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 spsk olie
1 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel
1 dl havregryn
Hvedemel (på slump)
1 pk kyllingepølser
1 æg til pensling
Pynt evt med lidt sesamfrø (dette kan sagtens undlades)
Fremgangsmåde:
Start med at røre gæret ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt, sukker, olie, grahamsmel/fuldkornshvedemel, havregryn og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens. Ælt rigtig godt, og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse ca. 1 time.
Ælt derefter dejen godt igennem igen, så alle luftboblerne kommer ud. Del dejen i 2 stykker. Rul hver dejklump ud til en cirkel, og skær den i 8 eller 16 lige store dele (afhængigt at hvor store du ønsker pølsehornene skal være).
Rul ½ eller 1 pølse ind i hver del dej og kom hvert pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca 15 minutter.
Pensl dem med æg og drys evt. med lidt sesamfrø. Sæt dem i en 225 grader varm ovn til de er gyldne.
Velbekommen!
Pingback: Pølsehorn opskrift - Alletiders dag