Grove pølsehorn

Del på:

Pølsehorn er en god klassiker, der i den grad passer godt til barnets fødselsdag. Pølsehorn er nemme at lave, sviner ikke så meget og kan med fordel bruges til børn i forskellige aldersgrupper og hele året rundt. Med denne opskrift kan du med fordel tage barnet med i køkkenet, så han/hun også bliver indraget i forberedelser til fødselsdagen.

Opskrift på grove pølsehorn

(16 stk store eller 32 små)

Ingredienser:

50 g gær

5 dl lunken vand

2 tsk sukker

2 tsk salt

2 spsk olie

1 dl  fuldkornshvedemel eller grahamsmel

1 dl havregryn

Hvedemel (på slump)

1 pk kyllingepølser

1 æg til pensling

Pynt evt med lidt sesamfrø (dette kan sagtens undlades)

Fremgangsmåde:

Start med at røre gæret ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt, sukker, olie, grahamsmel/fuldkornshvedemel, havregryn og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens. Ælt rigtig godt, og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse ca. 1 time.

Ælt derefter dejen godt igennem igen, så alle luftboblerne kommer ud. Del dejen i 2 stykker. Rul hver dejklump ud til en cirkel, og skær den i 8 eller 16 lige store dele (afhængigt at hvor store du ønsker pølsehornene skal være).

Rul ½ eller 1 pølse ind i hver del dej og kom hvert pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca 15 minutter.

Pensl dem med æg og drys evt. med lidt sesamfrø. Sæt dem i en 225 grader varm ovn til de er gyldne.

Velbekommen!




One thought on “Grove pølsehorn

Lukket for kommentarer.