Flødebollelagkage
Hvorfor servere flødeboller og lagkage hver for sig? Hvad med at blande det sammen til en lækker flødebollelagkage? Denne opskrift går du helt sikkert ikke galt i byen med. Flødebollelagkage er altid et stort hit især til børnefødselsdagen.
Ingredienser
Lagkagebunde – både alm. og chokolade kan bruges.
Flødebollecreme
12 stk flødeboller uden kokos
3 dl kvark
½ l. piskefløde.
Hindbærcoulis
150 g frosne hindbær
25 g sukker.
Marven fra en vaniljestang.
1 spsk limesaft (kan evt undværes)
Fremgangsmåde
Start med at fjerne bundene på flødebollerne og bland så ellers skumdelen incl. chokoladen med kvark i en skål.
Pisk fløden i anden skål til flødeskum og bland også det i flødebollecremen. Husk at gemme bundene fra flødebollerne, da de skal bruges til dekoration af kagen.
Så er det tid til at lave hindbærcoulis. Put alle ingredienserne i en gryde og lad det koge. Det skal koges helt op og derefter skal det moses godt. Sæt det herefter til afkøling i køleskabet og lad det køle helt ned, Når det er helt kølet ned, bland det da i flødebollecremen.
Så er det tid til at ligge lagkagen sammen. Cremen fordeles nu mellem bundene og oven på lagkagen og ned ad siderne. Bundene placeres hele vejen rundt i kanten af kagen og pynt evt med friske bær på toppen. Du kan selvfølgelig også vælge at pynte det med fondant i stedet eller med et spiseligt billede der passer lige til temaet til fødselsdagen. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Ønsker du at pynte med et spiseligt billede, har bagetid.dk et godt udvalg med forskellige temaer, f.eks.
Cool fuld figur foto af Spiderman
Rundt spiseligt foto til at gøre kagen ekstra sej. Billedet viser en siddende fuld figur Spiderman. Diameter: 20 cm.
Pris: 39.95,- Gå til Shop
Rundt spiseligt billede til kagen med de smukke Frost piger i sneen. Diameter: 20 cm.
Pris: 39.95,- Gå til Shop