Chokolademuffins med banan opskrift

Del på:

Lækre chokolademuffins med banan, som gør at de færdigbagte muffins bliver mere svampede end normale muffins.

Ingredienser

2 æg
3 dl rørsukker
6 tsk bagepulver
korn fra 2 vaniljestænger
2 mosede bananer
revet skal og saft fra 1 økologisk appelsin
5 dl hvedemel
1 dl cheasy A38
1 dl skummetmælk
6 tsk kakaopulver
50 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

Start med at piske æg og rørsukkeret grundigt sammen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser og bland det hele godt. Fyld dejen i muffinforme.

Bag muffins ved 180 grader i en almindelig ovn i ca. 20 min.

De færdigbagte chokolademuffins kan pyntes på mange måder f.eks. med flormelis, frosting eller glasur. Men de smager også super godt uden noget pynt.Frosting uden flødeost

Vil du gerne gøre lidt mere ud af dine muffins eller kage til børnefødselsdagen, så prøv med en omgang frosting. Frosting er den Amerikanske udgave af glasur, den har bare en tykkere konsistens og smager vidunderligt. Fordelen ved den lidt tykkere konsistens er at det er nemmere at forme og dermed at dekorere med. Der findes flere forskellige opskrifter på hvordan en god omgang frosting skal laves, de fleste er med flødeost. Men er du ikke til flødeost, har vi fundet en opskrift på Frosting uden flødeost som du nemt kan lave.

Ingredienser

150 gram Smør
300 gram Flormelis
1 tsk. Vaniljeessens
2 spsk. Vand

Fremgangsmåde

Rør smør blød med flormelis. Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og pastafarve og rør til konsistensen er blød. Hvis frostingen føles for blød tilsæt ekstra flormelis. Stilles på køl i 1 times tid inden den sprøjtes på de færdig bagte kager med en tyl.

Fordelen ved pastafarver er, at de er særdeles drøje i brug, så du kun behøver at bruge en smule for at opnå et godt resultat. Derudover ændrer en pastafarve i modsætning til fx flydende frugtfarve ikke på konsistensen af det farvede. Hos Bagetid har de et stort udvalg af pastafarver. 

Har du lyst til at gøre lidt mere ud af dekorationen, kan du pynte med kagepynt i form af krymmel, sukkerfigurer, farvet sukker eller sukkerperler.