Banan cupcakes opskrift

Del på:

 

Lækre banan cupcakes er oplagte til børnefødselsdagen, kagerne kan pyntes så det passer lige præcis til det tema som barnet har valgt til den store dag.

Ingredienser:

Muffins

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2 store bananer
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Frosting

  • 150 gram Smør
  • 300 gram Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljeessens
  • 2 spsk. Vand
  • Pastafarve

 

Fremgangsmåde:

Muffins:

Start med at røre smør, sukker og vaniljesukker blødt. Pisk dernæst æggene i et ad gangen. Mos bananen og tilsæt den til dejen. Pisk dejen godt sammen. Rør sigtet hvedemel og bagepulver dejen og rør godt sammen. Fordel dejen i muffinsformene. Bag muffins ved ca. 20-25 minutter. ved 175 C varmluft. Afkøl kagerne på en bagerist.

Frosting:

Rør smør blød med flormelis. Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og pastafarve og rør til konsistensen er blød. Hvis frostingen føles for blød tilsæt ekstra flormelis. Stilles på køl i 1 times tid inden den sprøjtes på de færdigbagte kager med en tyl.

Fordelen ved pastafarver er, at de er særdeles drøje i brug, så du kun behøver at bruge en smule for at opnå et godt resultat. Derudover ændrer en pastafarve i modsætning til fx flydende frugtfarve ikke på konsistensen af det farvede. Hos Bagetid har de et stort udvalg af pastafarver.

Har du lyst til at gøre lidt mere ud af dekorationen, kan du pynte med kagepynt i form af krymmel, sukkerfigurer, farvet sukker eller sukkerperler.