Nemme fastelavnsboller

Del på:

Boller op og boller ned, boller i min mave, til fastelavn skal man fastelavnsboller have. Nem og ligetil opskrift på lækre fastelavnsboller. Opskriften er oprindeligt fra Arla, men er finjusteret i forhold til hvordan vi synes man laver de bedste fastelavnsboller. Blandt andet har vi her på Alletiders Dag valgt at lave dobbelt portion creme, da vi mener at en fastelavnsbolle ikke kan få nok creme.

 

Ingredienser

 

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel

Creme

  • 2 æg (ca. ½ dl)
  • 4 spsk sukker
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 vaniljestang – kornene herfra eller 1-2 spsk vaniljesukker

Glasur

  • 150 g flormelis
  • Vand
  • Frugtfarve

 

Fremgangsmåde

Dej

Start med at lune mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør den smuldret gær ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, husk at tilsætte melet lidt af gangen, indtil dejen er lækker blød. Ælt dejen godt sammen. Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 times tid.

Creme

Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.

Saml fastelavnsbollerne

Når dejen er færdighævet, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm).

16930559_10155032742507445_1385408817_o

Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1½ spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små “pakker”.

16930982_10155032742607445_213969795_o

Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form “pakkerne” til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir.

16879958_10155032742582445_355204251_o

Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt ved 225 grader i ca. 10 min.

Lad dem køle af, inden de pyntes med glasur og evt. krymmel hvis de skal være ekstra fine.

Velbekommen!