Lune kærnemælkshorn med marcipan

Del på:




Lækre lune og velsmagende snacks er altid en succes til børnefødselsdagen, og en af de bedste lune kager er de traditionelle kærnemælkshorn med marcipan.

Fordelen ved kærnemælkshornene, er at de kan pyntes på flere forskellige måder med f.eks glasur, farvet glasur, med hakket nødder, med krymmel, eller måske med spiseligt glimmer.

Opskrift på Lune kærnemælkshorn med marcipan:

Dej:
25 g gær
½ dl lunkent vand
80 g smør
2 dl kærnemælk
2 spsk. sukker
1 æg
½ tsk. salt
400 g hvedemel

Marcipanremonce:
75 g marcipan
80 g blødt smør
80 g sukker

Pensel:
1 æg

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.

Smelt smørret og bland smørret og kærnemælken i. Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet. Ælt dejen, så den er blød og smidig, og tilsæt løbende mere mel, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene.

Lad dejen hæve i ca. 1 time til den er dobbelt størrelse.

Mens dejen hæver laves remonce ved at riv marcipanen groft og rør den med smør og sukker.

Når dejen har hævet deles den i to og rul hver del ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.

Skær cirklen ud i 8 stykker ligesom en pizza. Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen.

Læg hornene på en bageplade med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg.

Bag hornene i 12-15 min. ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

Tips!
Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes.

kærnemælkshorn, opskrift på kærnemælkshorn, kærnemælkshorn med marcipan, farmors kærnemælkshorn, lune kærnemælkshorn

Kilde: Hjemmet.dk



Gem