Kylling i sursød sovs opskrift

Del på:

Er fødselsdagsbarnet glad for kinesisk mad? Så er kylling i sursød sovs sikkert et stort hit og kan serveres sammen med ris eller nudler, forskellige grøntsagsstænger og mini forårsruller. Nem og lækker opskrift på kylling i sursød sovs:

Ingredienser (normalt til 4 voksne)

3 dl vand

4 spsk. eddike

5 spsk. sukker

1,5 spsk. tomatpuré

3 tsk. mel og 2 spsk. koldt vand

2 spsk. rasp- eller olivenolie

500 g. kyllingebryst i strimler

1 dåse ananas

2 peberfrugter

3 gulerødder

2 løg

salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at blande vand, eddike, sukker og tomatpure i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru derefter ned til svag varme. Rør melet ud i koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle under omrøring-

Varm olie op i en anden gryde og start med at brune kyllingen. Krydr med salt og peber. Tag kyllingen op og lig på en tallerken, men lad olien blive på panden. Skær ananas. peberfrugt og løg i tern, gulerødderne skæres i skiver. Sauter grøntsagerne i resten af olien. Tilsæt kødet og sursød sovsen og varm derefter retten igennem. Smag til med salt og peber efter.

Velbekommen.

OBS! Husk også at tjekke resten af vores side, for mange flere gode ideer til den kommende fødselsdag.