Hjemmelavet Othellolagkage

Del på:

 

Her på Alletiders dag har vi mange gode bud på forskellige kager til barnets fødselsdag. En af de mest populære er hjemmelavet Othellolagkage – som er en klassiker og sikker vinder til fødselsdagen for både børn og voksne.

Ingredienser:

Creme:

  • 3 stk Husblas blade
  • 2 Æggeblommer
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Maizena majsstivelse
  • 2.5 dl. Sødmælk
  • 0.5 vanillestang
  • 2 dl. Piskefløde 38%
  • 100 gram makroner

Til pynt:

  • 100 gram Mørk chokolade 44%
  • 125 gram Ren rå marcipan

Fremgangsmåde:

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand. Husblasen lægges i blød i koldt vand. Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen.

Vandet vrides af husblasen, og den røres i den varme creme. Cremen afkøles, til den er halvstiv og vanillestangen tages op. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund, denne bunde skal bruges til at lægge på toppen. Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund 1/3 creme og øverst chokoladebunden. Marcipanen udrulles mellem to stykker bagepapir til en lang strimmel, som lægges rundt om lagkagen.

Din Othellolagkage skal trække 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag inden servering. Du kan evt inden servering piske noget mere flødeskum og dekorere kagen med. Pynt lagkagen med lidt flødeskum i overgangen mellem marcipan og chokolade. Brug gerne en sprøjtepose så bliver det rigtig flot. Pynt til sidst med lidt frugt, spiselige diamanter eller andet der passer til temaet for børnefødselsdagen.