Hjemmebagte burgerboller

Del på:

 

Har barnet bestilt burgere til fødselsdagen, så skal han/hun da selvfølgelig have det. Vi giver dig her opskriften på hjemmebagte burgerboller, som er et godt alternativ til supermarkedets færdiglavede

Ingredienser:
  • Ca. 500 g hvedemel
  • 50 g gær
  • ½ dl olie (du kan evt også bruge 50 g margarine i stedet for)
  • 1 æg
  • 3 dl mælk
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Til pynt

  • Sesamfrø

 

Fremgangsmåde:

Lun først mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning lunt og tildækket under et fugtigt klæde i ca. 15 min.

Del dejen i 14 lige store stykker. Du kan evt også vælge at dele dejen op i mindre stykker (så der bliver 28), så kan du lave miniburgere som er meget populære hos børn. Form stykkerne til boller, der trykkes flade og prikkes med en gaffel. Pensl med vand, og drys med Sesamfrø. Sæt burgerbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

Bagetid: Ca. 10 minutter ved 225 grader i en forvarmet ovn, eller varmluft 210 grader.

Når burgerne skal serveres, sæt det da op som en buffet, så børnene selv kan lave deres favorit burger. Vi garanterer at det bliver et stort hit.