Gulerodsbrud opskrift

Del på:

Udskift de klassiske boller til fødselsdagen med en lidt sundere udgave. Her kan vi på Alletiders Dag anbefale dig at prøve disse lækre gulerodsbrud til den næste børnefødselsdag.

Ingredienser

50 g gær
5 dl lunkent vand
200 g grahamsmel
800-900 g hvedemel
75 g rørsukker
15 g salt
75 g blødt smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællede og groft revet

Fremgangsmåde

Start med at hælde det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt herefter grahamsmel, hvedemel, sukker og salt – ælt det sammen i skålen, ælt dernæst det bløde smør ind i dejen. Ælt til den er godt gennemarbejdet og det bliver til en god og smidig dej – typisk 6-8 timer.

Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et fugtigt klæde over, i ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle og bland det hele godt sammen, det kan godt blive lidt snasket. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf. Når dejen er godt blandet sammen deles den i 12-15 “klatter” som ligges direkte på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve i endnu 1 time og bag dem så ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist.

Velbekommen!